DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ - 20.02.2024

“Dilimizin Zenginlikleri Projesi” kapsamında yarışmalara katıldığımız dopdolu bir Ocak ve Şubat ayı geçirdik.

Dilimizin Zenginlikleri  projesi kapsamında yer alan “Türk’ün Özü,Akif’in Sözü” konulu mektup yazma yarışmasına çok sayıda öğrencimiz katılım sağladı.Yarışma için oluşturulan jüri ,eserler içerisinden 10-C Sınıfı öğrencisi Nisanur Karakaş’ın “İlelebet İstiklal”başlıklı mektubunu seçti.

Şubat ayı etkinliği içerisinde yer alan Sözlük Tasarlama yarışması için öğrencilerimiz ,eser olarak Mehmet Akif Ersoy’un Safahat eserini seçtiler ve her öğrencimiz Sahafat’ta çalışmak üzere  bir tema belirledi, Safahat Sözlüğü ve Safahat’ı inceleyerek kendi tasarımları olan Sözlüklerini hazırladılar.Jüri ,her biri birbirinden fazla emek içeren bu sözlüklerden 10-D Sınıfı öğrencisi  Mehmet Efe Toprak’ın hazırlamış olduğu sözlüğü birinciliğe layık gördü.

”Sağlıklı Nesil, Sağlıklı Gelecek” konulu yarışmada

9-A Sınıfı öğrencisi Furkan Durna’nın “Değer mi?” adlı şiiri birinci seçilmiştir.

“Lisanın Serveti DLT Deneme Yazma “yarışmasına yine büyük ilgi gösteren öğrencilerimizin yazılarından Ersin İpek’in yazısı birinci olmuş ve seçilen tüm bu eserler,İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderilmiş.

Öğrencilerimize çalışmaları için teşekkür ediyor, şans diliyoruz.

22-02-2024

Yayın: 22.02.2024 - Güncelleme: 22.02.2024 11:53 - Görüntülenme: 229