KAYSERİ / MELİKGAZİ - Nuh Mehmet Baldöktü Anadolu Lisesi

NUH MEHMET BALDÖKTÜ ANADOLU LİSESİNİN YENİ ETWİNNİNG PROJESİ

Türkiye ve Yunanistan’ın  kurucu ortak olduğu, Ürdün ve Romanya’nın içinde bulunduğu “The Glocal Deterionation on Nature” Projemiz, 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı’nda biz Nuh Mehmet Anadolu Lisesinin katkılarıyla başladı.

4 farklı ülke ve 26 farklı okulun katılımıyla yürütülen projemiz ;küresel bozulma, hava kirliliği ve doğal afetlerle ilgilenen bir çevre projesidir.

Bu projeyle öğrencilerimizin çevresel bozulmayla ilgili konular hakkında farkındalığını arttırmayı hedefliyoruz. Projemizde bu ana hedefimizin yanı sıra gerçekleştirmeyi düşündüğümüz dört  başlığımız  daha bulunmaktadır. Bu projeyle öğrencilerimiz  üzerinde çalıştığımız konular hakkında bilgi sahibi olacak, web araçlarını kullanma konusunda da deneyim kazanacak,yakın çevrelerinde çok fazla olan çevre sorunları hakkında farkındalık sahibi olacaklar; böylece gerçek hayatta bu çevre sorunlarına çözüm üretebilecek,deneyimlerini yakın çevreden küresel sorunlara aktarabilecek ve projemizle kültürel etkileşim içinde olacak , yabancı dillerini geliştirebileceklerdir.

Projemizin Amaçları:

-Etkileşimli bir öğrenme ortamı yaratmak,

-Öğrencilerin eleştirel düşünme becerilerini geliştirmek,

- İşbirliği yapmak ve kültürel etkileşim kurmak için bit'i kullanmak,

-Farklı kültürleri ve bu kültürlerin değerlerini tanımak,

-Bir proje grubu hissine sahip olmak,

- Öğrencilerin problem çözme becerilerini güçlendirmek,

- Çevre ile ilgili küresel sorunları tanımak,

- Öğrencilerin küresel konularda güçlü bir vurgu yapmalarını sağlamak.

Yayın: 28.11.2023 - Güncelleme: 28.11.2023 15:32 - Görüntülenme: 308