Başöğrt. Abdulkadir KARAÖZ - Coğrafya Öğretmeni

KİŞİSEL BİLGİLER

Adı Soyadı                   ; Abdulkadir KARAÖZ

Uyruğu                        ; TÜRKİYE (T.C)

Doğum Tarihi ve Yeri ;15.02.1964 Yahyalı/Kayseri

Medeni Durumu         ; Evli

e-mail                        ; karaoz38@hotmail.com.

Yazışma Adresi         ; Hunat Mah. Seyyid Burhanettin Blv. Yanyolu

No:45,   38050   Melikgazi/KAYSERİ

15 Şubat 1964 Yılında, Kayseri ilinin, Yahyalı ilçesinde doğdu.  İlköğrenimini Yahyalı ilçesinde Atatürk  İlköğretim Okulunda,  ortaöğrenimini  Mimar Sinan Öğretmen Lisesi’nde tamamlayarak, yüksek öğrenimini  Atatürk Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi  Coğrafya Bölümünü bitirdi.

Üniversite öğrenim yıllarında, özel bir şirkette topograf asistanı olarak görev yaptı. Coğrafya bölümünde öğrenimini sürdürürken Ziraat Fakültesi ve Mühendislik Fakültelerinden fark derslerini alarak, JEOMORFOLOG olarak çalışabilme unvanını aldı. 30 Haziran 1986 tarihinde Coğrafya Bölümünden dönem birincisi olarak mezun oldu.

Mezun olduğu yıl, Milli Eğitim Bakanlığının, öğretmenlik yarışma ve yeterlilik sınavını kazanarak, 13 Kasım 1986’da, Muş ili, Bulanık Lisesine Coğrafya öğretmeni olarak göreve başladı. Görevlendirme ile Muş  cezaevinde dışarıdan derslere girdi.    1990 da Kayseri’nin Develi ilçesinde, Develi Lisesine  ve  buradan 1994’de Yahyalı  İmam Hatip Lisesi’ne atandı. Bu okulda görevini sürdürürken, 01.09.1995 tarihinde görevinden istifa ederek ayrıldı.

Kayseri ve Ankara’da üniversiteye hazırlık olarak, çeşitli dershanelerde coğrafya öğretmeni olarak görev yaptı. Bu dönemler içerisinde bir süre dershanede kurum müdürü olarak idarecilik yaptı. Ulusal bir TV kanalın da iki yıl süreyle televizyon dershanesi programında   coğrafya dersleri anlattı. Ayrıca zaman zaman yerel TV kanalların da eğitime yönelik programlarda yayınlara katıldı. Dershanelerde çalıştığı dönemlerde, çeşitli yayınevlerinin, üniversiteye hazırlık amacıyla,  sınava hazırlık dergileri, yaprak testleri ve deneme sınavlarının sorularını hazırladı. Bunların dışında üniversiteye ve KPSS sınavlarına hazırlık için çeşit yayınlarda kitaplar yazdı.

Özel sektör dershanelerindeki görevinden ayrıldıktan sonra 06 Kasım 2001 tarihinde, açıktan atama ile Yahyalı Yahyagazi Lisesi’ne atandı. Bu görevini sürdürürken, Fen ve Sosyal Bilimler liseleri için, öğretmen alımı sınavlarına katılıp Türkiye birinciliği elde ederek, 17 Eylül 2004 tarihinde Kayseri Fen Lisesi’ne coğrafya öğretmeni olarak atandı. Kayseri Fen Lisesi’nde görev süresi dolmasından dolayı rotasyona tabi tutularak, 14 Ekim 2016 yılında Nuh Mehmet Baldöktü Anadolu Lisesine atandı ve halen çalışmaktadır. Devlet okullarında çalışırken, aynı zamanda görev alarak Özel Erciyes Lisesi, Doğa Koleji, Tekden Fen Lisesi ve Kayseri Cihangir okullarında coğrafya öğretmeni olarak görev yaptı.

YAYIN VE KİTAPLARI:

Ø  ÖSS TELEVİZYON DERSHANESİ / COĞRAFYA /CANLI VE BANT YAYIN/KANAL A TV/ANKARA-TÜRKİYE

Ø  ÖSS’ye Hazırlanıyorum Coğrafya Ders Anlatımı/12 adet CD/ ANKARA-TÜRKİYE

Ø  Seçilmiş sorularla KPSS tamamı  çözümlü COĞRAFYA  soru bankası/ Uzman Kariyer Yayınları /TÜRKİYE/ISBN:978-605-5981-57-

Ø  Sistematik Soru Seti COĞRAFYA/Uzman Kariyer Yayınları/TÜRKİYE/ISBN:978-605-4727-00-1

Ø  Çözümlü KPSS COĞRAFYA/Uzman Kariyer Yayınları/TÜRKİYE/ISBN:978-605-5981-84-6

Ø  Deneme Değer 35 COĞRAFYA/Uzman Kariyer Yayınları/TÜRKİYE/ISBN:978-605-329-463-3

Ø  COĞRAFYA KPSS FRAGMAN soru Bankası/Uzaman Kariyer Yayınları/TÜRKİYE/ISBN:978-605-329-379-8

Ø  ÖSYM Sınavlarından Seçilmiş Sorular/Uzman Kariyer Yayınları/TÜRKİYE/ISBN:978-605-5981-57-0

Ø  SOSYAL BİLİMLAR Konu Anlatımlı (Karma)/Kare Yayıncılık/ANKARA-TÜRKİYE/2003

Ø  ÖSS’ye Hazırlık Coğrafya Soru Bankası (Karma)/Gold Yayıncılık/ANKARA-TÜRKİYE/1999

Ø  Üniversiteye hazırlık olarak çeşitli yayınlarda  deneme, coğrafi dergilerde  öznel sorular yazdı.

Doğa ve çevre gönüllüsü olarak çalışmalarının yanı sıra, lise yıllarında atletizm, masa tenisi ve boks sporları ile amatörce uğraş  gösterdi.  Kendini geliştirme, yenileme adına çok sayıda kurs ve seminerlere katıldı. Öğretmenlik   yaşamında bir aylıkla ödül, üç teşekkür belgesi, üç başarı belgesi ve bir adet üstün başarı belgesi ile ödüllendirildi.

En büyük sevgisi vatan, ailesi ve öğrencileri olmuştur. Halen Nuh Mehmet Baldöktü Anadolu Lisesi’nde coğrafya öğretmeni olarak görev yapmakta olup, evli ve iki çocuk babasıdır.