Ock

Ortaöğretim kurumlarına nakil ve geçiş işlemleri hangi zaman dilimlerinde yapılır?

Nakil ve geçiş başvurusu, dönem bitiminin öncesindeki üç hafta ile e-Okul sisteminde dönem ve sınıf atlatma süresi hariç olmak üzere,  yılsonu sınıf atlatma işlemleri tamamlandıktan sonraki ilk iş gününden ekim ayının sonuna kadar ve ikinci dönemin başlangıcından şubat ayının sonuna kadar haftalık, diğer zamanlarda ise aylık yapılır. Nakil ve geçişler, haftalık yapıldığında her haftanın, aylık yapıldığında ise her ayın; ilk iş gününden başlayarak son iş gününden önce veli tarafından çalışma saatleri içerisinde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne dilekçe ile veya e-Devlet üzerinden yapılır. Özel öğretim kurumlarına geçişlerde bu kısıtlama uygulanmaz. Başvuru, öğrencinin nakil şartlarını taşıması hâlinde naklen gidilmek istenilen okul müdürlüğüne e-Okul sistemi üzerinden iletilir. Onay veya ret işlemi nakil istenilen okul müdürlüğünce e-Okul sistemi üzerinden başvuruların bitimini takip eden ilk iş günü çalışma saatleri içerisinde gerçekleştirilir. Ancak, dönem bitiminden üç hafta önce yapılan başvuruların onay veya ret işlemleri, başvuruların bitimini takip eden ilk iş günü çalışma saatleri içinde gerçekleştirilir.

Ock

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre başarı sırası sınırlaması getirilen bölümler/programlar hangileridir?

Tablo 1G - Hukuk, Mimarlık, Mühendislik, Tıp, Öğretmenlik, Eczacılık ve Diş Hekimliği  Programlarına Başvurabilmek İçin En Düşük Başarı Sırası Nedir?

Program Türü

İlgili Puan Türü

Başarı Sırası*

Başarı Sırası
11 EKİM 2019

Tıp programlarına yerleştirme işlemlerinde

SAY

En düşük 50 bininci (50.000)

Diş Hekimliği

-

En düşük 80 bininci (80.000)

Eczacılık

-

En düşük 100 bininci (100.000)

Hukuk programlarına yerleştirme işlemlerinde

EA

En düşük 190 bininci (190.000)

En düşük 125 bininci (125.000)

Mimarlık programlarına yerleştirme işlemlerinde

SAY

En düşük 250 bininci (250.000)

-

Mühendislik programlarına yerleştirme işlemlerinde (Orman, Ziraat, Su Ürünleri Fakülteleri programları ile Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği programları hariç; Ziraat Fakültelerinin Gıda Mühendisliği programlan dâhil)

SAY

En düşük 300 bininci (300.000)

-

Öğretmenlik programlarınayerleştirme işlemlerinde (Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık programı dâhil)

İlgili Puan Türünde

En düşük 300 bininci (300.000)

-

Özel Yetenek Sınavıyla Öğrenci Alacak Öğretmenlik Programlarına Başvuru Yapabilmek İçin...

TYT

-

En düşük 800 bininci (800.000)

* Vakıf Yükseköğretim kurumlan senato kararı ile söz konusu başarı sırasına ilişkin daha üstte başarı sırası belirleyebilmektedir.